Zit je met een vraag? Vragenhelpdesk is hét platvorm voor het stellen van vragen! Deel je kennis door antwoord te geven als expert of kenner.

Hoeveel mag je bijverdienen voordat de kinderbijslag vervalt?

Ik heb een vraag hoeveel je mag bijverdienen tussen de 16 en 18 jaar voordat de kinderbijslag vervalt en je niks meer krijgt.
Alvast bedankt!

Antwoorden

 1. Angelina antwoord:

  De SVB maakt onderscheid tussen bijverdiensten door het jaar heen (bijvoorbeeld het bezorgen van kranten) en vakantiewerk.

  De SVB betaalt de kinderbijslag per kwartaal uit. Als het inkomen in een kwartaal niet hoger is dan € 1.266,00, dan komt de kinderbijslag niet in gevaar. Verdient het kind in een kwartaal meer dan € 1.266,00, dan komt de kinderbijslag voor dat kwartaal in zijn geheel te vervallen.

  In de zomervakantie hebben kinderen vaak vakantiebaantjes of gaan ze meer uren werken. Het kind mag in de zomervakantie € 1.300,00 netto extra bijverdienen. Dit bedrag komt dus bovenop het vastgesteld bedrag.

  Je bent wel verplicht om elk inkomen hoger dan € 800 netto per kwartaal aan de SVB door te geven.

  Alleen inkomen uit arbeid van het kind telt mee. Een teruggave van loonbelasting wordt ook als inkomen uit arbeid gezien. Zakgeld telt bijvoorbeeld niet mee als inkomen.

  Is een kind jonger dan 16 jaar en thuiswonend, dan mag het overigens onbeperkt bijverdienen.

  Ik hoop hiermee je vraag te hebben beantwoord.

Vraag beantwoorden

*