Zit je met een vraag? Vragenhelpdesk is hét platvorm voor het stellen van vragen! Deel je kennis door antwoord te geven als expert of kenner.

Waarom worden de laatste radiatoren van onze CV niet warm?

Sinds enige jaren heb ik een hout gestookte kachel op CV aangesloten, welke goed functioneert. Echter ik zit met een eigenaardig probleem, dat ik zelf niet opgelost krijg. De CV staat aan de ene kant van het huis. Na de cv komt eerst de vloerverwarming met extra pomp, daarna een zestal radiatoren, vervolgens zit de houtkachel in het CV systeem en daarna nog een 3 tal radiatoren. Net voor de houtkachel heb ik in de aanvoer een extra 3 standen CV pompje geplaatst, voor het geval de CV niet kan circuleren (bijvoorbeeld bij warmwatervraag). Als ik de vloerverwarming erbij aanzet, circuleert het warm water niet en komt het water niet meer bij de ketel, maar wordt in de koude leiding van de radiatoren gepompt. Zonder vloerverwarmingspomp, circuleert het water wel via de CV ketel naar de verschillende radiatoren, maar steeds in de verkeerde richting. Volgens mij circuleert de extra pomp bij de houtkachel in de goede richting, want het water wordt de kachel in geduwd en komt er warmer uit, dus precies zoals in de richting van de CV pomp.
Als ik alle 3 de pompen aanzet (CV, vloerverwarming en houtkachelpomp) werkt e.e.a. wel, maar een paar radiatoren krijgen dan minder circulatie, vooral de laatste radiatoren na de houtkachel. Wie kan mij in de goede richting helpen? Alvast hartelijk dank

Help je mee deze vraag te beantwoorden?

Vraag beantwoorden

*