Zit je met een vraag? Vragenhelpdesk is hét platvorm voor het stellen van vragen! Deel je kennis door antwoord te geven als expert of kenner.

Kan je een hamster gezinnetje bij elkaar in één kooi houden?

Sinds vandaag hebben we jonge hamsters en ik heb wel eens gehoord dat de mannetjes hamster niet bij zijn kroost en vrouwtje mag blijven. Klopt dit, en moeten we nu de moeder en de jonge hamstertjes in een andere kooi zetten, of is het toch beter het gezinnetje bij elkaar in een kooi te houden?

Antwoorden

  1. Gast antwoord:

    Het mag niet want als je de vader bij het gezinnetje laat blijven dan kan het zijn dat de vader de jonkies opeet dus het is verstandiger om ze uit elkaar te zetten.

  2. admin antwoord:

    Doe aub de papa hamster niet weer in dezelfde kooi. Ik spreek uit ervaring. Onze hamsters hebben jonkies, maar omdat wij de papa hamster een uur in de kooi hebben laten zitten, hebben wij nu na 16 dagen weer 8 jonkies, dus samen met de eerste 3 nu 11 kindertjes. Ze zijn nog erger dan konijnen.

  3. Gast antwoord:

    Ik heb gelezen dat je het mannetje gerust bij de jongen kan laten. Maar als je niet meer jongen wil, moet je het mannetje wel op tijd weer weghalen.

Vraag beantwoorden

*