Zit je met een vraag? Vragenhelpdesk is hét platvorm voor het stellen van vragen! Deel je kennis door antwoord te geven als expert of kenner.

Aansluiten bewegingsmelder hoe moet dat?

Ik heb bij Conrad een bewegingsmelder gekocht maar krijg hem niet aan de praat.Ik heb er al twee aangesloten maar niet met succes (beide zijn doorgebrand en kortsluiting was het gevolg). Het zit als volgt: het gaat om mijn toilet waar voorheen een trekschakelaar zat die ik weg heb gehaald en daar moet de bewegingsmelder komen.Tevens heb ik een verlaagd plafond gemaakt met spotjes erin en een ventilator. Bij het punt waar de trekschakelaar zat komt uit het plafond een zwarte en een bruine draad en via het lichtpunt heb ik nog een blauwe doorgelust naar de bewegingsmelder. Op de bewegingsmelder moeten 4 draden aangesloten worden, en volgens mij moet dat als volgt:
n 220v bruin
L 220v blauw
L komma met een kruis erbij zwart
n met een kruis erbij blauw
Maar als ik hem aansluit met bruin blauw en zwart,omdat ik maar drie draden heb reageert hij wel door een rode led in de sensor maar gaat de verlichting niet aan!nou heb ik het anders gedaan door blauw aan te sluiten bij n met kruis en geen draad op L 220v blauw en dan klapt alles eruit!
Ik voeg een link toe waar een aansluitschema in staat:

http://www2.produktinfo.conrad.com/datenblaetter/600000-624999/610637-an-01-ml-EinbauBewegungsschalter_360_de_en_fr_nl.pdf

Wat moet ik doen?
Alvast bedankt voor de hulp

Groeten Eelco.

Help je mee deze vraag te beantwoorden?

Vraag beantwoorden

*