Zit je met een vraag? Vragenhelpdesk is hét platvorm voor het stellen van vragen! Deel je kennis door antwoord te geven als expert of kenner.

Hoe breid ik het RAM geheugen uit?

Ik heb net Windows Vista Home Premium Geïnstalleerd op mijn computer. Het probleem nu is dat ik redelijk veel videobewerking doe en dat dit in Vista nogal traag is. Ik zou daarom het RAM geheugen van mijn computer uit willen breiden. Hoe kan ik dit het beste uitbreiden naar 3GB? Momenteel heb ik 2x1GB in mijn computer zitten en ik heb nog twee geheugenbankjes over. Moet ik deze beide bankjes vullen of werkt het ook als ik er maar één van vul?

Antwoorden

  1. Marn antwoord:

    Je kunt er simpelweg een geheugenkaart van 1gb bij steken. Dit is echter niet de meest optimale oplossing. Je kunt best geheugenbankjes 2 aan 2 met hetzelfde geheugen vullen. Dit omwille van het dualchannel principe. Dit principe zorgt ervoor dat het lezen en schrijven van data over beide geheugenbankjes verdeeld wordt en zo theoretisch twee maal sneller is.

    Je kunt dus als je 3gb geheugen wilt, best 2x512mb toevoegen. Zorg er wel voor dat je ze in een kit koopt zodat de chips gelijk zijn om zo dual channel te optimaliseren.

    Persoonlijk zou ik ineens 4gb geheugen nemen. Vista kan echter maar werken met max. 3,5gb geheugen. Maar de aankoop van 1gb geheugenkaartjes is in mijn ogen iets meer toekomst gericht en zul je langer genot van hebben.

  2. Gast antwoord:

    Moest je de kans hebben om vista 64 bit te installeren, kan je ook 4gb insteken.

Vraag beantwoorden

*