Zit je met een vraag? Vragenhelpdesk is hét platvorm voor het stellen van vragen! Deel je kennis door antwoord te geven als expert of kenner.

Opmaat hypotheek v/d Rabobank oversluiten of niet?

Zijn er mensen op deze site die ook een opmaat hypotheek hebben afgesloten bij de Rabobank? De opmaat hypotheek is door het programma Radar erg in opspraak geraakt. N.a.v. dat programma hebben wij ook een gesprek gehad met onze Rabo Hypotheekadviseuse. Nou dat mooie plaatje wat ons ooit is voorgehouden, blijkt helemaal niet zo mooi te zijn. Ook is het ons nu duidelijk geworden hoe ze met onze inleg omgaan. Ruim 20% verdwijnt aan kosten. Schandalig gewoon, maar ja wat doe je eraan als consument. We vragen ons af of we we onze hypotheek elders over moeten sluiten, zodat we van deze hypotheek af zijn, maar we vragen ons af of dit slim is. Er zijn immers weer kosten aan verbonden en de ene hypotheek loopt net een jaar. Eigenlijk hebben we weinig vertrouwen in welke hypotheekverstrekker dan ook. Wat zouden jullie doen?

Antwoorden

 1. Walter antwoord:

  Ook wij hebben een opmaat hypo van de Rabobank. Ons was in den beginnen ook niet verteld dat de premie van de overlijdensverzekering eraf ging. Bij ons is de inhouding nog meer dan 20%. Uiteindelijk houden wij na 30 jaar volgens de laatste planningen van de Rabobank ongeveer de helft over van wat eerst begroot was!
  Je kunt er echter weinig aan doen behalve zelf privé op een eigen beleggingsrekening bij te sparen. Zo heb je niets geen kosten meer en hou je alles zelf in de hand.
  Als ik een tip mag geven, koop chinise equities van robeco, doen een dikke 25-50% rendement per jaar. Dan ben je er zo weer bovenop.
  Oversluiten is te duur en dan moet je alsnog weer betalen maar dan aan een andere bank.
  succes

 2. admin antwoord:

  Ja helaas wel, pas op met de update gesprekken bij de Rabobank [teken niets]
  De Rabobank laat zijn leden lekker in de kou staan.
  Sluit je aan bij een stichting zoals woekerpolisclaim of verliespolis.

Vraag beantwoorden

*