Zit je met een vraag? Vragenhelpdesk is hét platvorm voor het stellen van vragen! Deel je kennis door antwoord te geven als expert of kenner.

Hoe kun je het beste beginnen met hardlopen?

Ik wil graag beginnen met hardlopen, maar vroeg me af hoe ik dat het beste kan doen. Sommige mensen gaan meteen heel veel kilometers lopen en nemen tussendoor rust. Dit bouwen ze dan op totdat ze helemaal geen rust meer nodig hebben. Andere mensen beginnen met korte afstanden zodat ze nauwelijks rust hoeven te nemen. Ik vroeg me af wat het beste is voor je lichaam.

Antwoorden

  1. Ief loos antwoord:

    Ik denk dat je hiervoor best eens naar een fitnesscentrum gaat en gebruik maakt van een persoonlijke trainer. Deze zullen dan eerst testen hoe goed je conditie, lichaam,… is. Aan de hand van deze resultaten kunnen ze dan een trainingsschema opstellen dat het beste voor jou en je lichaam geschikt is. Ook geven zij veel extra tips zoals het controleren van je hartslag,…

    Indien je dit echter enkel als hobby wilt doen, kies je best de oplossing die je aankunt. Indien je begint met lange afstanden en lange rustpauzes, moet je eerst deze lange afstanden wel aankunnen. Als je conditie dus niet optimaal is, kun je best beginnen met korte afstanden op regelmatige tijdstippen. Op deze manier voel je ook hoeveel je lichaam aan kan en indien er zich problemen (slechte knieën,…) voordoen, merk je dit normaal ook tijdig.

  2. Angelina antwoord:

    Er zijn trainingsschema’s voor allerlei loopafstanden en doelstellingen. Uit je vraag blijkt niet naar welke loopafstand je streeft en wat voor doelstelling je hebt. Misschien is de site http://www.hardloopschema.nl iets voor jou. Op die site kun je verschillende schema’s raadplegen afhankelijk van de loopafstand en doelstelling die je voor ogen hebt.

Vraag beantwoorden

*