Zit je met een vraag? Vragenhelpdesk is hét platvorm voor het stellen van vragen! Deel je kennis door antwoord te geven als expert of kenner.

Hoeveel fooi is gebruikelijk in vakantielanden?

Het was een topdrukte op Schiphol toen de meivakantie begon. Omdat we ook in het hoogseizoen vliegen naar allerlei vakantielanden, vroeg ik me het volgende af. Wij Nederlanders zijn gewend fooi te geven in bijvoorbeeld een restaurant, of aan de taxichauffeur. Hoe zit dat nou eigenlijk in andere landen? In Amerika is het gebruikelijk 15 procent van het bedrag aan “tip” te geven. Maar zijn er ook landen waar je just geen fooi mag geven volgens de etiketten?

Antwoorden

  1. Stephan antwoord:

    Ik weet niet of er ergens cultureel gezien geen fooi wordt gegeven. Wat mij wel opviel tijdens het reizen in Australie en Nieuw Zeeland dat daar eigenijk geen fooi wordt gegeven. Men vindt het ook heel vreemd als je het doet. Daarnaast is het, volgens mij, ook de enige plek waar je BYO (bring your own) hebt, Als je wijn wil drinken tijdens het eten, ga je eerst langs de slijter om een fles wijn te halen. Deze laat je dan ontkurken voor bijvoorbeeld 1 dollar.

    Wellicht heb je er wat aan.
    Gr. Stephan

Vraag beantwoorden

*