Zit je met een vraag? Vragenhelpdesk is hét platvorm voor het stellen van vragen! Deel je kennis door antwoord te geven als expert of kenner.

Hoe verwijder je matte vlekken in marmer?

Mijn vrouw heeft een onverdund schoonmaakproduct op onze wit-grijze marmeren vloer gedaan met gevolg zeer matte vlekken in de marmer. Ik zou niet weten hoe we dit weg kunnen krijgen. Wie heeft voor mij een oplossing want het is echt geen zicht?

Antwoorden

  1. Gast antwoord:

    Als het kleine vlekken zijn kunt u staalwol 00 (nulnul) halen bij een goede verfwinkel. Pure staalwol dus zonder zeep of andere toevoegingen.
    Zachtjes met de droge staalwol over de vlek wrijven ( je voelt dat het schuurt) tot het glad aanvoelt.
    Deze bewerking herhalen maar nu water toevoegen, doorgaan tot ook dat glad aanvoelt. Maak de plek nu droog en vergelijk de glans met de rest van de vloer, als er nog niet genoeg glans is groene zeep ( Savon de Liege) oplossen in water en hiermee verder polijsten. Nu moet de glans echt op niveau zijn.

    Als het te bewerken oppervlak echt groot is kunt u het beste een bedrijf zoeken dat gespecialiseerd is in het polijsten van natuursteenvloeren, zij voeren dit werk machinaal uit.

Vraag beantwoorden

*