Zit je met een vraag? Vragenhelpdesk is hét platvorm voor het stellen van vragen! Deel je kennis door antwoord te geven als expert of kenner.

Kun je holle plinten laten maken van bestaande vloerdelen?

Voor de afwerking van onze houten vloer willen holle plinten hebben van hetzelfde hout om alle bedrading weg te werken. Helaas is de ruimte tussen de vloer en de muur op dit moment nog te klein om alles er tussen te stoppen. Nu zijn er wel standaard plinten met een bepaalde hoogte maar we willen eigenlijk een plint met een hoogte van ongeveer 10 a 12 cm zelf maken of laten maken. Daarom heb ik eigenlijk de volgende vragen:

1 – Zijn er bedrijven die holle plinten maken van bestaande vloerdelen?
2 – Kan je dit ook zelf doen?
3 – Hoe maak je eventueel zelf zulke plinten en wat heb ik nodig?

Antwoorden

  1. Marco antwoord:

    Zoek een timmerbedrijf op in de buurt. Die hebben alle machines staan om dit binnen no-time voor je te maken. Het enige wat je dan nog moet doen is de plinten even lakken, beitsen, of in de olie zetten.

  2. Angelina antwoord:

    Acht jaar geleden hebben wij een massief houten vloer laten leggen. Van het hout dat wij toen over hadden, hebben wij via een kennis van ons plinten laten maken bij aannemersbedrijf Lingewaal b.v. te Vuren. Wij hadden geen holle plinten, maar ik ga ervan uit dat zij wel de benodigde machines in hun pand hebben staan om ook holle plinten te kunnen maken. Je zou daar eens kunnen informeren.

    Succes.

Vraag beantwoorden

*