Zit je met een vraag? Vragenhelpdesk is hét platvorm voor het stellen van vragen! Deel je kennis door antwoord te geven als expert of kenner.

Wie heeft ook dit soort putjes en gaatjes in hun houten vloer?

We hebben een grenen vloer in de woonkamer. Er zitten steeds meer kleine putjes in de vloer. Ze zijn allemaal van dezelfde doorsnede, 4 a 5 mm. Ze zijn helemaal rond. Langzaam aan worden de putjes steeds dieper, totdat het bijna gangetjes zijn. Het bovenste laagje hout blijft erop liggen als een soort dekseltje. We hebben er experts naar laten kijken, maar zij zeggen dat het geen houtdoorborende of etende insecten zijn. Als we de planken omdraaien zien we geen enkele schade aan de andere kant. Ook zien we nooit zaagsel of iets anders dat op houtvretende dieren lijken. Herkent iemand dit of weet iemand wat dit is?

Antwoorden

  1. René antwoord:

    Onze vloer (vuren) Heeft ook die gaatjes zoals je ze omschrijft. Ik had ze willen vergelijken voordat ik een antwoord gaf. Bij ons is er regelmatig iemand over de vloer met naaldhakjes die zó ver afgetrapt zijn dat het binnenste pennetje er wel een halve cm uitsteekt. Die pennetjes zijn ook ongeveer 4 à 5 mm dik. Vuren en grenenhout is erg zacht en die hakjes drukken het hout erg ver in. het bovenlaagje wordt afgescheurd en zit dan een heel stuk dieper ( het “dekseltje” zoals je het omschrijft.)

    Als je zelf zulke schoenen hebt of bezoek krijgt van iemand die ze draagt, durf ik bijna met zekerheid te zeggen dat dat bij jullie ook het geval is.

    Groeten,

    René

Vraag beantwoorden

*