Zit je met een vraag? Vragenhelpdesk is hét platvorm voor het stellen van vragen! Deel je kennis door antwoord te geven als expert of kenner.

Hoe kun je een tenniselleboog voorkomen?

Ik heb al 2 maal een tenniselleboog gehad, en dan niet door sporten maar door mijn werkzaamheden. Als monteur maak ik heel vaak op een dag een draaibeweging met een schroevendraaier. De stand van je hand is dan uiteraard niet optimaal ten op zichtte van je elleboog. Ik kan geen gebruik maken van een schroefmachine dus dat is geen oplossing. Misschien dat er hulpmiddelen zijn die een tenniselleboog helpen voorkomen, dus aangepast gereedschap. Heeft hier iemand ervaring mee?

Antwoorden

  1. Annette antwoord:

    Een tennisarm ontstaat door overbelasting. En dan voornamelijk van de spieren of pezen in de onderarm. Het aanhechtingspunt van de onder armspier bij de elleboog raakt geïrriteerd en kan gaan ontsteken. Dan noem je het een tennisarm. ( komt vaker voor bij mensen die niet tennissen. ) Het geeft pijn aan de buitenkant van de elleboog. Voelbaar bij gebruik van de hand of arm. Bij lichte klachten kun je volstaan met het ontzien van de arm tot de klachten weg zijn. Bij hevige klachten is het herstel vaak van lange duur. De pijn is te verlichten door ijs of een cold-pack op de pijnlijke plek voor korte duur te leggen. Anders moet het bestreden worden met pijnstillers of ontstekingsremmers. Of raad de huisarts je fysiotherapie aan. Een tennisarm is alleen te voorkomen door aandacht te besteden aan het goede gebruik van je arm. Een goede warming up en een cooldown kunnen klachten voorkomen. Zorg ervoor dat de tennisarm goed genezen is voordat je weer volop aan het werk gaat. Wacht liever een week te lang met het belasten van de arm, dan dat je te vroeg begint.

Vraag beantwoorden

*