Zit je met een vraag? Vragenhelpdesk is hét platvorm voor het stellen van vragen! Deel je kennis door antwoord te geven als expert of kenner.

Inentingen Turkije of Egypte wel of niet doen?

Moet je inentingen halen voor Turkije of Egypte als je daar 10 dagen op vakantie wilt gaan? We willen namelijk geen vaccinatie nemen als dat niet nodig is. Door omstandigheden die plaats kunnen vinden in onze vakantie is het namelijk niet zeker of we weg kunnen. We willen daarom op dat moment een last minute boeken. Er is dus een behoorlijk kans dat we voor niets een inenting nemen. Wat is jullie advies?

Antwoorden

 1. Annette antwoord:

  Wanneer je Turkije of Egyte wil aandoen om er een vakantie te houden kun je je inderdaad beter wel vaccineren tegen hepatitis. Wanneer je een verre reis gaat maken (buiten West-Europa), heb je meer kans op een infectie. Dit komt doordat de hygiënische omstandigheden en sanitaire voorzieningen in het buitenland vaak veel slechter zijn dan hier in Nederland. Infecties tijdens je reis kunnen veelal worden voorkomen door het nemen van de juiste voorzorgsmaatregelen in combinatie met één of meer vaccinaties. Bescherming tegen Hepatitis A wordt aanbevolen zowel in Turkije als Egypte. Neem over de periode die nodig is, om je op tijd te laten vaccineren, contact op met je reisorganisatie. Een reisbureau weet ook wel hoelang van te voren je ingeënt dient te worden. Vraag bij je zorgverzekeraar na of je recht hebt op een vergoeding van deze vaccinaties. In de maanden 5 t/m 10 komt ook malaria voor. Bescherming tegen muggenbeten is altijd belangrijk. Slaap daarom onder een klamboe. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een malariagebied altijd direct contact op met een arts. Fijne vakantie.

 2. Angelina antwoord:

  Ik ben ooit in beide landen op vakantie geweest. Voor Turkije hebben wij toen geen inenting gehaald. In die tijd werd er niet echt geïnformeerd over inentingen, maar tegenwoordig raadt men dat wel aan. Voor Egypte hebben wij ons toen wel laten inenten. Ik meen me te herinneren dat we ons toen een week voor vertrek hadden laten inenten. Ik zou je aanraden ingeënd op vakantie te gaan. Voorkomen is beter dan genezen.

  Succes met het uitzoeken van je vakantiebestemming.

 3. Youdid antwoord:

  Zeker naar Egypte is inenten verstandig. Mijn moeder is er een paar keer geweest en het was schering en inslag met het aantal zieken binnen de reisgroep. Let op dat je geen water drinkt uit de kraan en geen rauwe groente eet enz. Kijk dus uit met dat soort dingen en wees op je hoede voor hygiëne. Wij westerlingen zijn hun bacteriecultuur niet zo gewend. Diarree oplopen is geen uitzondering in zo’n land.
  In Turkije echter ben ik zelf geweest. daar heb ik nooit een inenting voor gehad. Maar vraag het anders de huisarts eens. Die kan je informatie hierover geven. Misschien hangt het er ook vanaf of je naar de binnenlanden van Turkije gaat of naar de kust. Kijk daar in elk geval uit met het eten van vis.

Vraag beantwoorden

*